PROGRAME 

Start-Up Basics!

Învaţă să-ţi transformi ideile în succes!

Dacă:

 • vrei să fii propriul tău şef
 • vrei să-ţi asiguri propria existenţă
 • vrei să-ţi iei soarta în propriile mâini

Dacă:

 • Eşti inovator
 • Eşti în măsură să te adaptezi la schimbare
 • Îţi place să realizezi ceva nou

Scop: Stimularea dezvoltării de activităţi antreprenoriale pentru valorificarea potenţialului local şi regional, menţinerea tradiţiilor locale, transferarea de informaţii şi de cunoştinţe antreprenoriale, crearea unui cadru propice pentru elaborarea de proiecte şi implementarea lor. Cursul oferă atât baza teoretică, prin materiile cuprinse, cât şi una practică prin activitatea de grup, prin prezentarea unor exemple de afaceri şi prin analiza unor modele şi studii de caz. Transformarea ideilor de afaceri în acţiuni concrete prin crearea de noi întreprinderi sau prin schimbarea cursului afacerilor existente.

 

DE CE?

Pentru că…

Beneficiezi de un curs gratuit de „Start-up Basic!” cu durata 5 zile, în cadrul căruia vei învăţa cum să-ţi porneşti şi să-ţi dezvolţi o afacere;

La finalul cursului vei fi ajutat să-ţi dezvolţi propria afacere!

Aspectele urmărite în cadrul cursului sunt:

 1. Decide cu privire la forma de organizare – profit/non-profit

Aceasta este una dintre cele mai dificile decizii, dacă alegeai să fiţi o organizaţie non-profit, trebuie să ştiţi că procedura este destul de greoaie. Principalul avantaj este acela că vă calificaţi pentru subvenţii şi reduceri speciale. Fundaţiile pot da în mod legal subvenţii numai la organizaţii non-profits, iar donatorii individuali pot oferii contribuţii organizaţiilor non-profit prin legea impozitelor. Cu toate acestea, cele mai multe firme realizează donate doar către fundaţiile cu un palmares dovedit.

În ceea ce priveşte modul de organizare orientat spre profit şi în cazul acesta trebuie să alegi dacă să fi sau nu plătitor de TVA

Fii foarte clar cu privire la structura de luare a deciziilor şi liniile de responsabilitate.

 1. Elaborarea unei declaraţii de misiune

Acest lucru reprezintă identitatea companiei tale şi direcţia pentru proiectele viitoare.

 1. Creaţi capitalul de imagine

Idei cu privire la numele companiei dumneavoastră, se dezvoltă un logo şi un “look” identificabil pentru publicitate companiei tale. Verificaţi pentru a vă asigura că numele propus de dumneavoastră nu este deja rezervat

 1. Înregistrează numele companiei la autorităţile locale

Pentru a deveni o afacere înregistrată şi pentru a vă proteja numele pe care l-aţi ales, trebuie să vă înregistraţi în oraşul dumneavoastră.

 1. Deschiderea unui cont bancar

Cel mai bun mod de a ţine evidenţa situaţiei financiare a companiei dvs. este de a deschide un cont bancar separat. De asemenea, vă permite să acceptaţi cecuri, bilete la ordin, etc.

 1. Înscrieţi-vă în cluster-e sau alte organizaţii de profil

Clustur-ele şi organizaţiile de profil pot să vă ajute şi să vă susţină pentru a vă dezvolta afacerea.

 1. Caută şi aplică pentru surse de finanţare

La începutul dezvoltării afacerii sunt multe mecanisme care vin în ajutorarea dezvoltării afacerii dumneavoastră. O altă sursă de venit este amabilitatea familiei tale sau alţi investitori, fiecare are avantajele şi dezavantajele sale. Luarea deciziilor privind sursele de finanţare şi sumele probabile de venituri vor ajuta la determinarea planurilor dumneavoastră de viitor.

 1. Crează o baze de date

Realizaţi o bază de date cu toate cunoştinţele care vă pot ajuta şi susţine în dezvoltarea afacerii dumneavoastră.

 1. Gândiţi-vă la clienţii dvs.

Care vă sunt clienţii? Localizarea geografică a cestora? Cum vă vesti face cunoscute serviciile/produsele în rândul lor?

Cursul oferă atât baza teoretică, prin materiile cuprinse, cât şi una practică prin activitatea de grup, prin prezentarea unor exemple de afaceri şi prin analiza unor modele şi studii de caz. Transformarea ideilor de afaceri în acţiuni concrete prin crearea de noi întreprinderi sau prin schimbarea cursului afacerilor existente.